به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، آیت الله مکارم شیرازی شامگاه سه شنبه در جمع جامعه مداحان مشهد و برخی از مداحان قم با اشاره به حدیثی حضرت محمد (ص)اظهارداشتند: پیامبر اکرم(ص) می فرمایند « أكثَرُ مَا تَلِجُ بِهِ أُمَّتِي الْجَنَّةَ تَقْوَی اللهِ وَحُسْنُ الْخُلقِ»، والاترین و ارزشمندتری چیزی که امّت من به واسطه آن وارد بهشت میشوند « تقوای الهی» و « خوشاخلاقی» است.
این مرجع تقلید افزودند: اگر انسان طبق این روایت از حضرت رسول اکرم(ص) توجه داشته باشد، بدون تردید از این گذر با موفقیت عبور خواهد کرد بطوریکه در خصوص تقوا؛ همان حالت بازدارنده ای که در وجود انسان قراردارد تا زمانیکه بر سر دوراهی قرار گرفت، حسی به انسان راه درست و راه خدا را نشان می دهد این همان تقوا پیشه کردن است.
این مفسر بزرگ قرآن کریم با بیان اینکه « نماز » یکی از آثار تقوا می باشد، ادامه دادند: بهترین راه برای رسیدن به موفقیت آنست که ابتدا خودمان را به خداوند منّان بسپاریم و سپس مواظب هوای نفس درونی و وسوسه های شیطان بیرونی باشیم.
معظم له « حسن خلق » را دومین عامل اصلی سعادت بشری توصیف کرد و افزودند: خوب برخورد کردن با مردم سرمایه مهم و عظیمی است که در حدیثی آمده است، درخواست مردم از شما زیاد است و مال شما جوابگوی آنان نیست، لذا با سرمایه ارزشمندی همچون « حسن خلق» می توانید خلق خدا را راضی کنید.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به جامعه مداحان گفتند: مداحان باید اشعار و مطالبی را بیان کنند که مروّج امر به معروف و نهی از منکر در جامعه باشد.
ایشان افزودند: مداحان به دلیل جایگاه ارزشمندی که در میان عموم جامعه دارند می توانند با بهره گیری از اشعار معتبر و استناد به کتب نویسندگان مشهور می توانند نقش ارشادی و تربیتی در جامعه داشته باشند.
معظم له بیان داشتند: اینکه مداحی در گوشه ای از اشعار و بیان خود به مساله پرهیز از غیبت، تهمت، رباخواری اشاره کند و با اشعار خود مردم را به سوی خدا دعوت نمایند، حرکت ارزشمندی است که ذخیره یوم الحساب محسوب خواهد شد.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی ادامه دادند: امر به معروف و نهی از منکر در لباس مداحی و حتی در لباس عزاداری می تواند بسیار کارساز باشد و چه بسا کسانیکه در پای همین منابر و هیئات مذهبی در مسیر درست قرار گرفتند.
این مفسر قرآن کریم بیان داشتند: یکی دیگر از نکاتی که مداحان باید نسبت به آن توجه داشته باشند آن است که باید اعمال و کردارشان متفاوت تر نسبت به افراد عادی باشد و به گونه ای رفتار کند تا به عنوان یک الگو برای خویشان و همه کسانی که وی را می شناسند باشد. وضعیت حجاب و پوشش خانواده ، نحو مراوده و تعامل با دیگران همچنین نوع دوستی مواردی است که مداحان باید نسبت به آن عنایت ویژه داشته باشند.
ایشان اظهارداشتند: مناعت تبع یکی دیگر از مسائلی است که جامعه مداحان باید از آن غافل نباشند و دل به مادیات نبندند به طوریکه یکی از نشان آدم های با ایمان و شیعیان امام علی(ع) مناعت طبع می باشد.
آیت الله مکارم شیرازی در ادامه با بیان اینکه مداحان باید اشعارشان و کلامشان مایه وحدت آفرین باشد، گفتند: در این برهه از زمان نباید کاری کرد که به مقدسات سایر مذاهب توهین شود چرا که نتیجه این مسائل بروز جنگ های داخلی بین مسلمانان و منجر به ریختن خون شیعیان مظلوم در اقصی نقاط دنیاست و خدایی نکرده اگر مطلبی بگوییم و جایی ضبط و بعدا در میان متعصبین پخش شود و آنان را تحریک به کشتار شیعیان کنند، من هم شریک در خون آن انسانهای بیگناه خواهم بود.
معظم له با اشاره به تفسیر 27 جلدی نمونه خود، اظهارداشتند: دراین اثر که پیرامون آیات ولایت در قرآن کریم بسیار پرداخته شده است و از منابع متعدد شیعه و سنی مورد استفاده قرار گرفته بدون اینکه به مقدسات مذاهب دیگر اهانتی گردد مطالبی ارزشمندی بیان شده است تا حق مطلب ادا گردد، بطوریکه امروز این تفسیر با افتخار مورد استفاده اهل سنت قرار می گیرد، چون از زبانی گزنده استفاده نشده است.
این مرجع تقلید در پایان سخنان خود با بیان اینکه سعی کنید نشست های دوره ای و جمعی داشته باشید، افزودند: کارهای فردی اثر کمی دارد و برعکس کارهای جمعی اثربخشی زیادی برجای می گذارد، با برگزاری جلسات مشترکت و انتقال تجربیات، اصلاح خطایی اگر وجود دارد، پرهیز از مسائل حساس بدون تردید آثار و برکات ارزشمندی را بر جای خواهد گذاشت.
انتهای پیام 313/17